• تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
  • کد خبر : 612
  • چاپ خبر

غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است پیری بیولوژیکی را تسریع کنند

یک مطالعه اخیر که شامل بیش از 22000 بزرگسال ایتالیایی بود، نشان می دهد که خوردن غذاهای فوق العاده فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است. پیری بیولوژیکی تصویر دقیق تری از سلامت بدن ما ارائه می دهد تا صرفاً به سن نگاه کنیم و می تواند تحت تأثیر انتخاب های سبک زندگی مانند

Ultra-processed foods may accelerate biological aging

یک مطالعه اخیر که شامل بیش از 22000 بزرگسال ایتالیایی بود، نشان می دهد که خوردن غذاهای فوق العاده فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است.

پیری بیولوژیکی تصویر دقیق تری از سلامت بدن ما ارائه می دهد تا صرفاً به سن نگاه کنیم و می تواند تحت تأثیر انتخاب های سبک زندگی مانند رژیم غذایی قرار گیرد.

محتوای ضعیف مواد غذایی غذاهای فوق فرآوری شده تنها به میزان ضعیفی مسئول این پیوند بود، که به این معنی است که جنبه های دیگر این غذاها ممکن است پیری بیولوژیکی ما را تسریع کنند.

محققان پیشنهاد می کنند که “ویژگی های غیر مغذی” ممکن است تا حدی مقصر باشند، از جمله:

ساختارشکنی ماتریس غذایی – که به تجزیه مواد غذایی کامل به مواد مغذی جدا شده اشاره دارد.
مواد مضری که در طی فرآوری مواد غذایی تشکیل می شوند
تماس طولانی مدت با مواد بسته بندی مواد غذایی ناسالم.
این یافته ها که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، به شواهد فزاینده ای کمک می کند که غذاهای فوق فرآوری شده بر سلامت و طول عمر ما تأثیر منفی می گذارد.

تاثیر مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده بر پیری
محققان داده‌های حاصل از مطالعه Moli-sani را تجزیه و تحلیل کردند، یک مطالعه بزرگ مبتنی بر جمعیت که از سال 2005 تا 2010 در منطقه‌ای در جنوب ایتالیا انجام شد.

مطالعه Moli-sani رژیم غذایی افراد را با استفاده از یک پرسشنامه دقیق فراوانی غذا با 188 ماده غذایی مورد بررسی قرار داد.

غذاهای فوق فرآوری شده با استفاده از طبقه بندی Nova شناسایی شدند و به عنوان درصدی از کل مواد غذایی مصرف شده در روز اندازه گیری شدند و مصرف به پنج سطح از زیاد به پایین تقسیم شد.

برای ارزیابی کیفیت رژیم غذایی، محققان از امتیاز رژیم مدیترانه ای استفاده کردند که از 0 تا 9 امتیاز متغیر بود.

این امتیاز بر اساس مصرف بیشتر غذاهای رژیم مدیترانه‌ای سنتی مانند میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها، حبوبات و ماهی بود، در حالی که مصرف گوشت و لبنیات کمتر در مقایسه با سطح متوسط ​​در گروه مورد مطالعه بود.

در این تجزیه و تحلیل، محققان از یک برنامه یادگیری ماشینی استفاده کردند که 36 بیومارکر مختلف خون را برای تعیین سن بیولوژیکی شرکت کنندگان بررسی کرد.

برخی از این نشانگرهای خون عبارتند از:

لیپیدهای خون مانند تری گلیسیرید و کلسترول
نشانگرهای متابولیسم گلوکز، مانند گلوکز خون و انسولین
نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C.
با مقایسه سن بیولوژیکی با سن واقعی، هدف آنها تخمین سرعت پیر شدن افراد از نظر بیولوژیکی بود.

آنها سپس از روش های آماری برای تجزیه و تحلیل این تفاوت سنی با در نظر گرفتن عوامل خطر شناخته شده استفاده کردند.

مصرف بالای مواد غذایی فوق فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است
نمونه نهایی مورد تجزیه و تحلیل شامل 11726 زن (52%) و 10769 مرد (48%) بود.

میانگین سن تقویمی آنها 55.6 سال و میانگین سن بیولوژیکی آنها 54.9 سال بود. بنابراین اختلاف سنی (سن بیولوژیکی منهای سن تقویمی) حدود 0.70 سال بود.

شرکت کنندگان گزارش کردند که غذاهای فوق فرآوری شده به طور متوسط ​​10.7 درصد از رژیم غذایی آنها را از نظر وزنی تشکیل می دهد که به 18.2 درصد از کل کالری دریافتی آنها کمک می کند.

در این گروه از ایتالیایی ها، برخی از غذاهایی که بیشترین سهم را در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده داشتند عبارتند از:

گوشت های فرآوری شده (17.6%)
کیک، پای و شیرینی (14.2%)
نوشیدنی های میوه ای (10.9٪).
در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می کردند، افرادی که بیشترین مصرف را داشتند عموما جوان تر، تحصیلکرده تر، کمتر فعال تر و شهرنشین تر بودند و تمایل داشتند که از بیماری های مزمن عاری باشند.

با این حال، این بدان معنا نیست که خوردن بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده سالم تر است.

در عوض، نشان می‌دهد که با بالا رفتن سن و مواجهه با چالش‌های سلامتی ناشی از رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن، اغلب سبک زندگی خود را برای حفظ سلامت خود یا مبارزه با بیماری تغییر می‌دهند.

در تجزیه و تحلیل های تنظیم شده برای متغیرهای متعدد، محققان دریافتند که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (پنجم برتر) با پیری بیولوژیکی سریع تر مرتبط است و سن بیولوژیکی را به طور متوسط ​​0.34 سال در مقایسه با کمترین مصرف افزایش می دهد.

بر اساس یک ساعت بیولوژیکی با استفاده از 36 نشانگر زیستی خون، به طور کلی، رژیم غذایی با بیش از 14 درصد از کل کالری از غذاهای فوق فرآوری شده با پیری بیولوژیکی تسریع شده مرتبط است.

این ارتباط زمانی که امتیاز رژیم غذایی مدیترانه در مدل گنجانده شد، اندکی کاهش یافت.

این مطالعه نمی تواند علت و معلول را به دلیل یک عکس فوری و طراحی مشاهده ای آن تعیین کند. علاوه بر این، اطلاعات رژیم غذایی گزارش شده توسط خود و محدودیت‌های پرسشنامه غذا در اندازه‌گیری مصرف غذای فرافرآوری‌شده ممکن است منجر به نتایج مغرضانه شود.

همچنین ممکن است نتایج به سایر جمعیت ها با الگوهای غذایی و سبک زندگی متفاوت قابل تعمیم نباشد.

با این حال، این مطالعه با تحقیقات قبلی مطابقت دارد و به شواهد موجود می افزاید که تأثیر منفی بالقوه مصرف غذاهای فوق فرآوری شده بر سلامت و پیری را برجسته می کند.

چگونه غذاهای فوق فرآوری شده به پیری بیولوژیکی کمک می کنند
غذاهای فوق فرآوری شده شامل غذاهای بسیار کم‌سالم، مانند نوشیدنی‌های شیرین و فست فود، و همچنین محصولات تجاری تولید شده مانند ماست میوه‌ای و نان بسته‌بندی شده است.

این غذاها عموما ارزش غذایی ضعیفی دارند. آنها دارای قند، نمک، چربی های ناسالم و مواد افزودنی زیادی هستند در حالی که فاقد فیبر هستند.

منبع:medicalnewstoday

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.